6 tips om je gewicht verliezen en niet jezelf!

Gepubliceerd op 27 april 2024 om 11:29

Een blog met een luchtige draai over het manifesteren van een gezond gewicht. Er wordt immers al genoeg 'serieus' gepraat over afvallen en diëten...

Afvallen (of juist spieren aankomen) is niet alleen afhankelijk van wat je eet. Dat wat je denkt, voelt en doet is minstens zo belangrijk en daar heb ik 6 leuke tips voor 😘

                                                                      

Volg deze 6 krachtige en leuke tips om

vanuit meer zelfvertrouwen een gezond gewicht te creëren!

 

Tip 1: Praat met je koelkast

Begin met een diepgaand gesprek met je koelkast. Zeg iets als: “Beste koelkast, ik weet dat we veel goede tijden hebben gehad, maar ik moet wat ruimte voor mezelf maken. Het ligt niet aan jou, het ligt aan de taart.”

 

Tip 2: De sportschool is je nieuwe beste vriend

Je hoeft niet meteen een marathon te lopen. Begin klein. Misschien loop je eerst naar de sportschool… en dan weer terug naar huis. Dat telt ook!

 

Tip 3: Water

Drink water alsof je een plant bent. Een zeer dorstige plant. Als je denkt aan frisdrank, stel je dan voor dat je een cactus bent, zelfs cactussen hebben voorkeuren.

 

Tip 4: Slaap

Slaap is als een tijdmachine naar het ontbijt. Plus, je kunt niet eten als je slaapt. Dat is win-win.

 

Tip 5: Lach veel

Lachen verbrandt calorieën. Dus kijk naar je favoriete sitcom, lees grappige blogs (zoals deze) of lach gewoon om je eigen grappen. Als je lacht om je eigen grappen, heb je een onuitputtelijke bron van fitness.


Tip 6: Wees lief voor jezelf

Onthoud dat het oké is om af en toe te zondigen. Als je een dag hebt waarop je alleen maar chocolade eet, noem het dan ‘onderzoek’.

 

En voilà! Met deze stappen ben je op weg naar een gezonder gewicht, terwijl je nog steeds kunt lachen. Onthoud, balans is de sleutel, net als bij het lopen op een koord boven een zwembad vol haaien. Spannend, dus doe het voorzichtig en vooral rustig aan!

 


Hopelijk brengt deze blog een glimlach op je gezicht en wat inspiratie om je gezondheidsdoelen op een leuke manier te benaderen! 😘

 

Liefs,

Maaike

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.