Wet van aantrekking, wat is dat nou?

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 12:31

De wet van aantrekking, ook wel bekend als "The Secret of the Universe". Stel je voor dat je een magische bestelling plaatst bij het Universum, zoals een pizza bestellen bij een pizzabezorgdienst. Je stuurt je wensen en verlangens het Universum in en wacht tot het aan je deur komt kloppen. Klinkt logisch, toch? Maar gaat het echt zo makkelijk?

 

Dus stel je voor: je zit op de bank, omringd door een berg van kussens, en je denkt aan je droompartner. Je visualiseert hoe geweldig die persoon is, hoe diegene je elke ochtend ontbijt op bed brengt en je voor altijd laat lachen. Je stuurt de bestelling van je perfecte partner de kosmos in en wacht geduldig af.

 

En dan, bam! Op een dag loop je toevallig tegen iemand op, letterlijk. Je raakt verstrikt in elkaar en ziet de sterren. En ja hoor, het is je droompartner! Het Universum heeft je bestelling bezorgd! Of wacht, was het gewoon een onhandige ontmoeting? Ach, wie zal het zeggen?

Het werkt niet!

Maar laten we eerlijk zijn, soms werkt de wet van aantrekking niet altijd zoals we hadden verwacht. Stel je voor dat je verzot bent op chocoladetaart en je smeekt het Universum om je er één te bezorgen. Je sluit je ogen, visualiseert de heerlijke smaak en wacht af. En wat krijg je? Een telefoontje van je moeder die zegt dat ze een taart heeft gebakken... een appeltaart. Close, maar geen chocoladetaart.

 

Dus waarom werkt het soms wel en soms niet? Tja, het Universum heeft blijkbaar zijn eigen gevoel voor humor. Het vervult onze wensen op zijn eigen mysterieuze manier. Soms moeten we gewoon een beetje geduld hebben en blijven geloven dat het Universum voor ons zal zorgen, in zijn eigen grappige manier en tempo.

 

Oke, dit is de wet van aantrekking op een grappige manier uitgelegd. Het Universum als een soort kosmische pizza-bezorgdienst zien. 

Maar nu even iets serieuzer:

De wet van aantrekking is een filosofisch concept dat stelt dat gedachten en emoties invloed hebben op de werkelijkheid. Het idee is dat positieve gedachten en emoties aantrekkelijke krachten creëren die positieve ervaringen aantrekken, terwijl negatieve gedachten en emoties negatieve ervaringen aantrekken.

 

Dit kan gaan om materiële rijkdom, gezondheid, succes, relaties of ieder ander levensgebied.

Waar het in mijn ogen om gaat, is dat je eigen focus, gedachten en energie de basis zijn van het leven dat je wilt creëren. Als ik nu heel hard aan die chocoladetaart ga denken, zal die wellicht niet op een magische wijze binnen 10 minuten voor mijn neus verschijnen.

 

Maar als ik een hele mooie en lekkere taart wil voor de verjaardag van mijn zoontje, kan ik daar wel de juiste middelen voor aantrekken door er op een positieve manier aan te denken. Wat zal er dan op mijn pad komen? Misschien een heerlijk recept, een persoon die betaalbare en heerlijke taarten maakt of een bakker met een toffe aanbieding... En zo komt uiteindelijk die overheerlijke taart bij ons op tafel! 

 

Dus blijf dromen, blijf visualiseren en wie weet welke gekke verrassingen het Universum voor je in petto heeft.

 

Liefs, 

Maaike

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.